Pressinformation

Ökad styrka och modern teknik i nya modellen ZW330-6

By 24 september, 2018 februari 11th, 2019 No Comments
Delvator AB
Pressinformation
2019-01-21

Ökad styrka och modern teknik
i nya modellen ZW330-6

Nu kommer senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6 till Sverige, en hjullastare för hantering av stora massvolymer i berg- och grustäkter. 

ZW330-6 är i kraft av sin storlek och styrka främst ämnad för arbete inom grus- och bergbranscherna. I jämförelse med tidigare versioner är den nu uppgraderad vad gäller motor, chassi, produktivitet och förarmiljö.

Miljökraven som gör att den lever upp till EU:s Steg IV är självklart och uppnås genom SCR-teknik och ett effektivare bränslesystem, som på köpet ger minskad bränsleförbrukning.

Men den senaste modellen har många fler nyheter. Förnyelsen handlar bland annat om styrkan i chassits uppbyggnad, placeringen av lyftcylindrarna, automatisk lock-up, två effektlägen med snabb omkoppling till ökad styrka när det krävs, spakstyrningen, den goda sikten bakåt, den unika inställningsbara, prioriterade skopåtergången och lastarmsdämpningen.

Alltsammans gör maskinen enkel och bekväm att köra.

Vidare har dragkraften i ZW330-6 förbättrats. Maskinen har 26 procents ökad dragkraft enligt Hitachis mätningar. Resultatet är effektivare lastning. Även aggregatets nya utformning bidrar till prestandan, eftersom 330:an både lyfter skopan snabbare och att den är enkel och snabb att manövrera i retur efter tömd skopa, tack vare automatiserad skopåtergång.

Men en av de viktigaste egenskaperna är kanske ändå driftsäkerheten. Den finns där, men den är svår att visa upp vid en demo. Det är maskinägarnas utvärderingar efter lång drift som ger svaret säger Delvators produktspecialist.

Även hyttmiljön är förbättrad jämfört med tidigare. Runtomsikten har bedömts som en av de bästa i klassen. Exempelvis finns inga bakre hörnstolpar som skymmer sikten. Ljudnivån i hytten är också lägre tack vare minskat motorljud, ny utformning av motorrummet och stärkt ljudisolering. Alltsammans ger föraren en lugnare arbetsmiljö med höjd säkerhet.

Fakta Hitachi ZW330-6:

Maskinvikt: ca 27.000 kg, beroende på utrustning

Motor: Cummins QSL9, 6-cylindrig, 8,9 liter slagvolym

Motoreffekt: 232 kW (311 hk)

Maximalt vridmoment: 1451 Nm vid 1400 rpm

Skopstorlek: 4,1 – 5,2 kbm

Fakta Delvator AB:

Delvator säljer Hitachi hjullastare i viktklasser från 5 till 50 ton.

Delvator AB har kontor, verkstad och lager i Eslöv och Härnösand. I Eslöv finns utställningshall och runt om i Sverige finns säljkontor och serviceverkstäder i ett rikstäckande nät

Facebook: Följ Delvator AB.

För mer information om Delvator och Hitachis modellprogram, kontakta någon av Delvators säljare.